Камерата на пилотот во „Ф-18“ сними како гром удира во авионот. Оваа несекојдневна случка му се случи на кувајтски пилот кој не е повреден но може да се види како громот остава црн траг на леталото.

Воените авиони се опремени со сигнали кои го неутрализираат ударот од громот и го заштитуваат пилотот.