Најдолговечниот политичар на Балканот, Мило Ѓукановиќ во деведесеттите години бил во врска со фолк пејачката Јами. Мило бил затрескан во Јами и помислувал да се разведе од сопругата.

Пејачката раскажува дека многу ја разгалил и и ја исполнувал секоја желба. Во една прилика пратил авион по неа да ја донесе во Црна Гора.

Заслужив. Се сеќавам во една прилика бев на Копаоник и тој сакаше да ме види и прати хеликоптер да дојде да ме земе. Еднаш му реков дека не ми се патува со големи авиони и тоа му го удоволуваше-се присетува пејачката.