Вељко Ражнатовиќ призна дека се молел да добие машко дете бидејќи со женко не би знаел како да се однесува. Неговата желба му се исполни откако сопругата Богдана му го роди малит Жељко.

Јас сум малку радикален. Би бил полош од Никола Која, но тој барем ја пушташе да оди на сплавови.Јас не би ја ни пуштал па не ќе морав да ја следам. Уживам да му менувам пелени да си играме. Жељко е најдобар подарок за мајка ми-призна Вељко.