Оние што растеа во деведесеттите години сигурно се сеќаваат на серијата Касанда со Кореина Торес. Оваа серија ги празнеше улиците и без полициски час.

Омилен лик беше Ранду кој го играше венецуелскиот актер Хенри Сото. Тој добро се сеќава на улогата на фрлач на ножеви која му донесе огромна популарност.
Хенри добро се сеќава на посетата на Србија и средбата со Жељко Ражнатовиќ Аркан.

Тоа се случило во 1997 година кога бил специјален гостин на натпревар на клубот на Аркан Обилиќ.

Аркан тогаш ми подари дрес и вредно го чувам.Тој ми е меѓу најдрагите спомени и сувенири-вели популарниот Ранду.