Денеска во Охрид продолжи судењето на бугарскиот граѓанин Христијан Пендиков.Тој во судницата седна наспроти  обвинетиот Илија Спасевски.

На рочиштето обвинетиот побара одлагање и откако судот не дозовли тој и адвокатите си заминаа по што не беше можно процесот да продолжи.

Забележително е што на првото појавување во јавноста Пендиков е видно здебелен и самоуверен по поддршката која ја добие од властите во Бугарија.