Попладнево се случи сообраќајка на раскрсницата кај Сити Мол и ул.Московска. Во неа учествуваа автомобил „Рено Твинго“ и мотоцикл.

Повредени се возачот на автомобилот и мотоциклистот а екипи за спасување со кран го креваа Твингото.

На ова раскрсница често се случуваат сообраќајни незгоди.