Министерот за здравство Венко Филипче демантира дека имало договор со фирма од Хонг Конг за набавка на кинески вакцини.Тој е убеден дека тоа е измислица на медиуми блиски до опозоцијата.

Документите со кои излегуваат и покажуваат се апсолутно лажни документи. Таква компанија, такви суми од министерстовото за здравство никогаш немало потпишано ниту исплатено-вели Филипче за „Сител“.