За прв пат во последните седум години, богатството на богатите  луѓе во светот се намали во 2018 година, се вели во извештајот на Капгемини, (Capgemini),консултантска фирма. Бројот на  милионерите, исто така, се намали . Ова е прв пат од финансиската криза од 2008 година.

Експертите од Капедмини посочуваат дека причините за овој тренд се меѓународните трговски конфликти и несигурности кои произлегуваат од Брегзит, како и загубите на пазарот на капитал.

Најмногу  милионери има  во САД, Јапонија и Германија.