Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и директорот на Јавното претпријатие  за државни патишта Зоран Китановски денеска ќе извршат увид во изградбата на експресниот пат Ранковце-Крива Паланка.

Изградбата на експресниот пат  во должина од 23 километри се одвива во две фази.Инвестицијата изнесува приближно 58 милиони евра.