Ознака: горан сугаревски
Проект од стратегијата на министерството за транспорт

Ќе се возиме со воз до скопскиот аеродром

пред 3 дена
Економија

Сугарески: Наша цел е автопатот Скопје-Блаце да биде изграден пред 2023 година

пред 1 нед.
Трета среќа за Визер, се потпиша договорот со Владата

Осум нови авиолинии годинава за македонски граѓани

пред 1 нед.
Кога ќе се направи новиот автопат

Од Скопје до Приштина ќе се патува 45 минути

пред 1 нед.
Градежниците му се пожалија на Сугаревски

Црна година за градежништвото беше 2018-та

пред 1 месец
Економија

Сугарески: Наскоро почнува изградбата на првиот дел од автопатот Скопје-Блаце

пред 1 месец
Потпишан Договор за изградба на втората фаза од пругата Бељаковце до Крива Паланка

Со воз од Скопје до Софија ќе патуваме за 9 години

пред 1 месец
Превезени два милиона патници на Скопскиот аеродром

Ивана Николовска од Мелбурн е двамилионитиот патник на Скопскиот аеродром

пред 2 мес.
Македонија

Сугарески: Сѐ е законски со парцелата кај Холидеј ин

пред 2 мес.
Буџетот на Министерството следната година тежи 118 милиони евра

Сугарески очекува железничката пруга Куманово-Бељаковце да биде готова за 18 месеци

пред 2 мес.
Планираните средства во Буџетот за оваа намена изнесуваа две милијарди денари.

Сугарески: Средствата за гасоводот што нема да се искористат, ќе се пренаменат

пред 4 мес.
Наредната година од ЕИБ ќе добиеме 50 милиони евра за водоводи и канализации

Апел до општините да ги користат средствата за инфраструктурни проекти

пред 4 мес.
Со овој експресен пат ќе се овозможи брза врска на Пан-европскиот Коридор 8

Сугарески очекува патот Ранковце-Крива Паланка да биде завршен согласно договорот

пред 4 мес.
Економија

Сугарески: На Македонија и се случува градежна инвестициска активност

пред 4 мес.
Сугаревски вели дека интензивно се работи на подобрување на патната инфраструктура

Во изградба и реконструкција на патната мрежа, се реализираат проекти вредни 800 милиони евра

пред 4 мес.
Економија

Фото: Во финална фаза изградбата на автопатот Штип-Миладиновци

пред 4 мес.
Економија

Сугарески: Општините да подготват проекти за изградба на локални патишта

пред 4 мес.
Економија

Објавен повторениот повик за субвенции на евтини авиолинии

пред 4 мес.