Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски ја откри намерата на власта за цената на електричната енергија. Тој очекува цената на струјата од први јули да се зголеми за 15 проценти.

Цената на електричната енергија ќе се зголеми од 16 до 18.5 проценти, пресмета Мицкоски.