ВМРО-ДПМНЕ ја поздрави владината најава дека власта ќе се сврти кон економијата годинава, но најголемата опозциската партија смета дека она што се најавува дека 2019 година ќе биде година на економијата, во никој случај нема гаранции дека најавите за економски бум ќе се остварат.