Ознака: економија
Економија

Мицкоски: Слабо со лекцијата за економија, држете се до лекцијата евро за евро

пред 1 година
Магазин

„Матица македонска“ објави заедничка книга на Никола Поповски и Трајко Славески за економијата низ различни перспективи

пред 1 година
Економија

Петтиот пакет економски мерки на усвојување во Влада

пред 1 година
Економија

Мицкоски: Економијата оди во надолна линија, над 6.000 економски субјекти се затворија, а повеќе од 50.000 граѓани останаа на улица

пред 1 година
Економија

ВМРО-ДПМНЕ: Поради власта на Заев имаме најниско ниво на странски инвестиции во Европа, но највисоко ниво на корупција

пред 1 година
Економија

ВМРО-ДПМНЕ: Заев ветуваше 5% раст на економијата, а 2 години не може да мрднеме над 2.5%

пред 1 година
Економија

Петтиот пакет мерки: Бришење на каматите на долговите, поддршка за угостителите и медиумите…

пред 1 година
Економија

Од ветувања за носење на големи инвестиции како Гугл, Фејсбук, Фолксваген и ИКЕА, стигнавме до носење на луѓе со автобуси да пазарат во Лидл

пред 1 година
Економија

ВМРО-ДПМНЕ: 52 илјади работници останале без работа, и без плата тоа е ефектот од работата на Заев

пред 1 година
Економија

ВМРО-ДПМНЕ: Поради погрешните политики на Зоран Заев во Македонија само во 6 месеци од минатата година згаснале 4000 компании

пред 1 година
Економија

Бесими: Годинава се очекува закрепнување на инвестициската активност, на потрошувачката и на нето странската побарувачка

пред 1 година
Економија

Заев: Имаме аргументи зошто сме лидер во регионот во енергетиката

пред 1 година
Македонија

Мицкоски: Заев без срам говори дека македонската економија е жива и стабилна, а државата е во рецесија

пред 1 година
Македонија

Бесими: Годинава нема да биде лесна од аспект на економијата, но бројките од 2020 година не охрабруваат

пред 1 година
Економија

Петиот пакет за помош на домашната економија ќе бидат донесени во февруари

пред 1 година
Економија

Подобрување на економската состојба во Македонија е само во главата на Заев

пред 1 година
Економија

СДСМ: Во 2021 како држава влеговме со стабилна финансиска состојба

пред 1 година
Економија

ВМРО-ДПМНЕ: За Заев е стабилна економијата, но не ѝ за 50.000 ново невработени лица

пред 2 години
Економија

Помалиот број барања за поддршка зборува дека компаниите се стабилизирале, вели Заев

пред 2 години
Економија

Нови проекции на НБМ-Годинава пад на економијата за 4,9 отсто, наместо планираните 3,5

пред 2 години