Летните тераси и бавчите на угостителските објекти по три недели повторно отворени за гости. Најголемиот дел од угостителите ги отворија локалите, останатите кои ги реновираа објектите тоа ќе го сторат за некој ден. Со работа ќе може да почнат и категоризараните објекти за прослави но да работат како и останатите угостителски објекти, без свадби, родендени, и останати семејни прослави. На оваа тема угостителите ќе преговараат со властите по празниците.