Oд вечерва на полноќ малопродажните цени на горивата се намалуваат во просек за 0,75 отсто, објави Регулаторната комисија за енергетика.

Согласно одлуката, малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР-95 се намалува за 0,5 денари, и еден литар 95-октански бензин ќе чини 68 денари.

Цените на ЕУРОСУПЕР-98 и ЕУРОДИЗЕЛ горивата се намалуваат за по 1 денари. Еден литар 98-октански бензин ќе чини 70, додека еден литар дизел ќе чини 62 денари.

Новите цени стапуваат на сила вечерва на полноќ.