Министерката за финансии Нина Ангеловска објаснувајќи го најавеното зголемување на акцизата на гориво за два или три денари нема многу да се осети бидејќи и онака нафтата е намалена за околу 20 денари.

Зголемување на акцизата за два или три денари при пад на нафтата од 20 денари е навистина пад на малопродажната цена од 17 или 18 денари, што значи дека постои простор и тоа треба сите да го гледаме бидејќи овие заеми ќе ги враќаме-објасни министерката.