Ни претстои сериозен економски предизвик, владата оди кон долг од над 65% од БДП, итно е потребен е втор пакет на мерки за стимулирање на растот, порача лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на Фејсбук.