Масовен беше протестот во Охрид против поскапувањето на струјата. Почитувајќи ги сите здравствени протоколи за заштита од короната, тие со своите возила излегоа с своите автомобили ни центарот на градот да кажат дека власта ги осиромашува и оти поскапувањето на струјата им е дополнителен трошок откако речиси да немаше турстичка сезона поради целата ситуација со вирусот.