Постарите ќе се сетат дека во Македонија кон крајот на осумдесетите години имаше недостик на леб. Се чекаше во редици од раните часови па кој земе земе.

За тие што ќе дојдеа на крајот остануваше само црниот леб. Но, денеска го нема ни тој бидејќи отако Владата ја замрзна цената на белиот и на полубелиот леб рафтовите во продавниците се празни.

Проверете да не останал некој пакуван леб од тие „поскапите“ .Ако не брашното и квасецот и замесете самите.