Денеска почнува примена на Законот за регистрација на возила со странски регистарски таблици на територијата на Република Северна Македонија.

Со овој закон се уредуваат постапката и условите за регистрација на моторни возила за превоз на патници (категорија М), возила за превоз на товар (категорија N), возила на две и три тркала и квадрацикли (категорија L) и приколки – вклучително и полуприколки (категорија О), со странски регистарски таблици кои влегле на територијата на Република Северна Македонија до 1 октомври 2020 година и условите за користење на финансиските бенефиции за регистрација на овие возила.

Целиот текст на Академик.мк