Регулаторната Комисија за Енергетика ги објави новите максимални цени на горивата.

Малопродажните цени на Еуросупер-95 и Еуросупер-98 се зголемуваат за 0.50 денари по литар. Еден литар 95-октански бензин ќе чини 71.50 денари, додека еден литар 98-октански бензин ќе чини 73.50 денари.

Цената на Еуродизел горивото не се менува, па еден литар дизел и понатаму ќе чини 63.00 денари.