Ознака: ујп
Обраќања на премиерот, министерот за финансии и директорката на УЈП

ВО ЖИВО: Прес-конференција во Влада за поврат на ДДВ кај граѓаните

пред 1 година
Вистината е немилосрдна, а на лагата и се кратки нозете

Мицкоски: УЈП собра 50 милиони евра помалку

пред 1 година
буџетската дупка е вовед во нов економски иден шок

ВМРО-ДПМНЕ: Владата и УЈП потфрлија, 50 милиони евра помалку во буџетот

пред 1 година
Непријатно искуство на еден скопјанец

Чувајте ги уплатниците од платените казни, УЈП може повторно да ви побара пари

пред 1 година
УЈП го продолжи рокот

Викендов е последна можност за проверка на годишните даночни пријави

пред 1 година
Економија

Годишните даночни пријави ќе може да се потврдат или корегираат и за време на викендот

пред 1 година
Економија

УЈП со повик: Проверете дали податоците во даночната пријава се точни

пред 1 година
рокот истекува на 31 мај

Уште седум дена за проверка на годишните даночни пријави од УЈП

пред 1 година
До 30 април ќе биде доставена претпополнета Годишна даночна пријава за 2018 година

Деновиве чекајте даночна пријава од Управата за јавни приходи

пред 1 година
Економија

УЈП почнува со доставување на претпополнетите годишни даночни пријави

пред 1 година
ујп во 2018 година спроведе 7.148 контроли за фискализација

Лукаревска: Намалување на сивата економија ќе почне од дисциплинирање на даночните обврзници

пред 1 година
Економија

УЈП почна да ни ги следи сметките

пред 1 година
Од УЈП потсетуваат

До 15. месецов да се поднесе пријава за регистрација за ДДВ

пред 1 година
Економија

УЈП разви модул за автоматски поврат на даноци

пред 2 години
Од 1 јануари, УЈП ќе изготвува пополнета Годишна даночна пријава за сите граѓани

Уште мал процент нерегистрирани во УЈП, рокот истекува на 31 декември

пред 2 години
Oтворени се и дополнителни шалтери во општините

До крајот на месецов пријавување за е-Персонален данок

пред 2 години
Нов закон за прекршоци

До 75% помали казни од УЈП, столб ќе биде превенцијата (ВИДЕО)

пред 2 години
од осум до 14 часот

Шалтерите на УЈП ќе работат и денеска

пред 2 години
До крајот на годината

Уште 400 илјади граѓани треба да се регистрираат во УЈП

пред 2 години
Додека бизнисмените бараат одложување

Лукаревска вели дека се спремни за примена на прогресивниот данок

пред 2 години