Ознака: Преамбула
Македонија

Уставните измени ќе бидат пратени во Собрание без измена на Преамбулата?

пред 11 мес.
Македонија

Се потрдија информациите на ВМРО-ДПМНЕ: Ковачевски ќе ја менува Преамбулата, што ќе пишува во неа?

пред 1 година
Зијадин Села бара од власта

Отворете ја Преамбулата и покажете рамноправност меѓу сите граѓани (ВИДЕО)

пред 5 години
Усвоен и вториот амандман на Уставот

Рамковниот договор влегува во Преамбулата

пред 6 години
Пандордината кутија сепак се прошири

Заев потврди дека Рамковниот влегува во Преамбулата заедно со прогласот од АСНОМ

пред 6 години
Премиерот засега не е расположен

Албанците ја напаѓаат и Преамбулата на Уставот

пред 6 години
Четири крупни промени во Уставот

Преамбулата ќе се менува, наместо малцинства во соседните земји ќе имаме дијаспора (ФОТО/ВИДЕО)

пред 6 години
Малкумина знаат што точно има во „личната карта“ на Уставот

Преамбулата еднаш се менуваше, ќе се чепне ли и по вторпат? (ФОТО)

пред 6 години