Ознака: невработеност
Економија

Над 100 илјади невработени имало лани во Македонија

пред 3 недели
конференција во тирана

Македонија и регионот на дното во учеството на младите во полтиката и економијата

пред 2 години
Економија

За еден месец над 900 нови невработени лица, вкупно 159.608 лица без работа

пред 3 години
Македонија

Фирмата на братот на Љупчо Николовски направила раст на приходи за неверојатни 2100%, а 55 илјади лица во Македонија остана без работа

пред 3 години
Свет

Во Европа сега се без работа 2 милиони луѓе повеќе отколку во 2019

пред 3 години
Економија

Бектеши: Околу 15.000 лица ја загубиле работата за време на Ковид пандемијата

пред 3 години
Економија

Заев: Бројките на отпуштени работници неприродно пораснаа

пред 4 години
Економија

Стапката на невработеност намалена на 16,6 отсто

пред 4 години
Економија

Стапка на невработеност на младите: Од Македонија се полоши единствено Јужна Африка и БиХ

пред 4 години
Регион

БИХ со поразителни бројки: Двајца вработени издржуваат еден невработен

пред 5 години
Податоци на Државниот завод за статистика

Невработеноста падна на 17,5 отсто

пред 5 години
Економија

Невработеноста во Македонија трипати повисока отколку во земјите од ЕУ

пред 5 години
Според најновите податоци

Турција со најголема невработеност во својата историја

пред 5 години
Рекордно намалување на невработеноста во земјите од ЕУ

Чешка лидер во Европа со најниска стапка на невработеност – во Македонија се уште висока

пред 5 години
Економија

СДСМ: Зборот важи, пад на невработеноста на рекордно ниски 17,8 отсто

пред 5 години
Свет

Со доаѓањето на Трамп: Најниска стапка на невработеност во САД од 1969 година

пред 5 години
Регион

Рапидно зголемување на невработеноста во Турција

пред 5 години
Според податоците на Државниот завод за статистика

Во 2018 година неврабтени биле 20, 7 отсто од граѓаните

пред 5 години
Според заводот за статистика

Стапката на невработеност е 19,4 отсто

пред 5 години
Македонија

СДСМ: Настапот на Ѓорчев е лицемерен и неискрен

пред 5 години