Ознака: мон
Македонија

Изреволтирани родители повикуваат на потпис пред МОН против воведување на дигитални учебници – најавуваат и протести!

пред 2 мес.
Македонија

МОН го демантира Милошоски – законот за учебници останува во Собрание

пред 2 мес.
Македонија

Сојузот на средношколци го демантира МОН: Никогаш не дадовме целосна поддршка за дигитализација на учебниците!

пред 2 мес.
Македонија

Проф. Трајковски: Не само што мора да постојат печатени учебници, туку тие не смеат да им се одземаат на учениците на крајот на учебната година

пред 2 мес.
Македонија

MOН: Учебникот по географија за втора година гимназиско образование е повлечен од употреба

пред 3 мес.
Македонија

МОН вработува наставници за децата на државјаните кои се со постојан или привремен престој во странство

пред 3 мес.
Македонија

Матурантите го прекинуваат бојкотот, ако не им се прифатат барањата ќе кампуваат пред МОН

пред 4 мес.
Македонија

Сојузот на средношколци привремено го прекинува бојкотот

пред 4 мес.
Македонија

Мицкоски: Матурантите се во право, поддршка за нив и наставниот кадар врз кој МОН прави притисок

пред 4 мес.
Македонија

Со вакво лошо менаџирање на Царовска и Заев во образованието, Македонија ќе има уште многу загубени генерации

пред 5 мес.
Македонија

Здружението на информатичари реагира: Со новиот концепт се оди неколку чекори наназад и се брише и тоа што претходно е постигнато

пред 5 мес.
Македонија

МОН ветува поголеми плати за наставниците кои ќе се пријават за ментори

пред 5 мес.
Македонија

Реакција на мнозинството од Институтот за национална историја-Самостојното изучување на предметот историја е вградено во документите на АСНОМ

пред 6 мес.
Македонија

Над 100 училишта немаат спортски сали, а МОН предлага вежбање на пилатес и јога

пред 6 мес.
Македонија

МОН: Државната матура ќе биде по скратени програми

пред 6 мес.
Македонија

Државната матура ќе се полага во јуни 2021 година со скратени содржини

пред 7 мес.
Македонија

Матурантите до 30 ноември да предадат тема за завршната проектна задача

пред 7 мес.
Македонија

МОН го повлече учебникот по Mакедонски јазик за петто одделение

пред 8 мес.
Македонија

Првите оценки до 20 ноември, еве на кој начин ќе се оценуваат учениците

пред 8 мес.
Македонија

Апел на Министерството за образование-Наставниците и учениците доследно да ги почитуваат мерките

пред 8 мес.