Синоќа, околу 1 часот по полноќ. во Австрија бил почувствуван земјотрес со јачина од 4,3 степени според Рихтер,

Епицентарот на замејотресот е на 9 километри југозападно од Виенер Нустата.

Луѓето сведочат на страницата на Европскиот медитерански сеизмолошки центар, дека земјотресот бил силен, ги разбудил, а прозорците силно се треселе од потресот.