Корона вирусот во северниот дел на Италија го прави своето. Отако граѓаните ги испразнија рафтовите, а по аптеките нема маски, поскапе и еден од најбараните гелови за миење и дезинфицирање раце.

На пример, гелот Amuchina, кој во Италија се користи многу и чини од три до четири евра, сега се продава по цена од 30 евра!

На веб-страната на Амазон пакување со четири вакви гела, пак, се продава за 110 евра. Луѓето во паника го купуваат и по оваа цена.