Во градот Палмира во Сирија под заштита на руската војка се одвива тајно ископување за да се откријат библиски еврејски антиквитети.

Ископувањата се фокусорани на три локации, и досега се пронајдени мумија и извесна количина злато, но дека главната цел е да се најдат камени гробници со хебрејски записи.

Овој историски локалитет беше под контрола на ИСИС но сега го зазеде руската војска.