Сопственик на ресторан во Германија решил на гостите да им наплаќа три евра за влез поради поскапување на намирниците. Оваа одлука не важи само за децата.

Тој додаде дека немал друг избор:

Месото е поскапо за 30 до 50 отсто, зеленчукот за 30 отсто. Маслото за пржење поскапе за повеќе од 100 отсто, а трошоците за енергија за 2.000 отстоНаместо да го сменам менито и да ја зголемам цената на водата и другите услуги, решив да ги воведам тие три евра“, објаснува германскиот угостител, пренесува “Пословни дневник“.Гостите со кои разговарав го разбираат тоа и мислам дека отвореноста и искреноста се всушност прилично добри- вели Ингендорн.