Најмалку 23 лица загинаа откако вчера торнадо од трета категорија (Ф-3) протатни низ делови на јужната американска држава Алабама. Торнадата со сила Ф-3 дуваат ветришта со брзина поголема од 250 километри на час.


Меѓу жртвите има и деца. Локалните власти стравуваат дека бројот на загинати ќе биде поголем.


„Во моментов можеме да потврдиме дека загинаа 23 лица“, изјави Џеј Џоунс, шерифот на областа во источна Алабама, во близина на границата со Џорџија.