Американскиот весник „Тime“ кој секогаш има точни информации излезе со анализа за однесувањето на украинскиот претседател Володимир Зеленски. Весникот тврди дека тој се однесува непресметливо и смета дека Западот го предал.

 

– Зеленски е постојано лут, ја изгубил веселоста и смислата за хумор. Сега само влегува во собата, слуша вести од бојното поле, издава наредби и заминува. Чувствува дека западните сојузници го предале и дека не му дале средства да ја добие војната, туку само да преживее -пишува „Тајм“