Луѓето кои носат очила помалку можат да заболат од корона, вели најновото истражување кое доаѓа од Индија. Се прашувате каква е повразноста на Ковид-19 со носењето очила? Многу едноставно, оние кои носат очила многу повеќе ги допираат очите преку кои лесно продира вирусот.

Згора на тоа, очилата се заштита доколку некој што не носи маска ви кивне или искашла во ваш првец.

Истражувањето во Индија покажало дека лицата кои носеле очила во последнава година за 30 отсто биле помалку позитивни на тестот за корона вирусот.