Словачка протера руски дипломат откако доби информација од воено разузнавачката тајна служба дека се занимава со шпионажа, изјави премиерот на Словачка, Петер Пелегрини.

Го протеравме на 22 ноември и тој замина од Словачка во следните 48 часа, посочи Пелегрини.

Словачка е членка на Европска унија и на НАТО.