Адам Кадиров, синот на шефот на Чеченија Рамзан Кадиров, е назначен за шеф на службата за безбедност на оваа руска република.Оттаму велат дека Адам има богато  искуство за оваа позиција

Да потсетиме, Адам Кадиров пред еден месец беше прогласен за херој на Чеченија бидејќи го претепа Никита Журавел, кој беше уапсен поради палење на Куранот.