Додека светот со нетрпение ја чека вакцината за короната, португалските научници измислија маска која го уништува вирусот. Да добро прочитавте, оваа маска може да се пере 50 пати и кога ќе се стави на устата ја уништува короната.

Тоа го прави за најмногу за 30 минути, но сепак научниците велат дека ова не е ниту лек ниту вакцина и оти најважна превенцијата.

Погледнете како функционира.