Руските војници веќе нема да ги добиваат како дневен оброк со месо, најчесто говрдско и зеленчук во конзерва. Тие се укинати од дневното „следовање“ бидејќи според воените нутриционисти исхраната на војниците мора да се менува и оти конзервите со месо едноставно им здосадиле.

Како што објаснил заменикот министер за одбрана сите руски војници не се хранат исто и тои тоа зависи од тоа на која единица припаѓаат и според физичките напори.

Сепак, сите мораат да го запазат дневниот внес на 4200 калории што е навистина многу.