Руските сили изградија мрежа од тунели што ги поврзуваат подземните градови во украинската област Херсон.Подемемниот град кој е опремен со вежбална, берберница, соби за одмор е со големина колку  Македонија. Има сѐ што е потребно за удобен живот .

Регионот Херсон се наоѓа на варовник, каде каменот се вадел во античко време, па инженерите користеле дел од таа мрежа.Примарна грижа е заштитата на персоналот од шрапнели, хеликоптерски ракети и воздушни бомби.

Бункерите се поврзани со тунели и секој е зајакнат со аеродромски плочи и дополнителни слоеви земја, така што војниците се целосно безбедни.