Протестите во Барселона поради апсењето на раперот Пабло Хасел синоќа, по неколкуте мирни денови, повторно прераснаа во немири.

Неколку илјади луѓе мирно протестираа синоќа во Барселона, а потоа мали групи насилници почнаа да кршат излози на продавници и прозорци на фирми, вклучувајќи две помали банки.