Патниот сообраќај како и метрото сè уште не се целосно нормализирани денес во Мадрид и околината по вчерашниот пороен дожд. Поплавите ги претворија патиштата во порој и ги принудија пожарникарите да интервенираат во 150 случаи, соопштија надлежните.


Во најтешко погодениот град Арганда дел Реј, фотографиите на локалните медиуми покажуваат дека патиштата се претвориле во спектакуларни текови на кал што слегуваат на возила и други предмети.

Пожарникарите во Мадрид вчера интервенирале 152 пати, главно во јужните и источните делови на главниот град на Шпанија.Четири автопатишта околу шпанската престолнина беа во прекин вчера вечер и пет линии од метрото. Некои метро станици беа целосно поплавени.