На социјалните мрежи се појави видео од Франција каде се гледа како полицијата влегува во кафуле и на гостите им бараат да покажат ковид-сертификат на мобилните телефони.

Од 16 август нешто слично ќе биде и кај нас откако ќе почнат да се применуваат новите владини мерки со кои ќе биде забрането да се влезе во кафуле, ресторан или кафеана на оние кои не се вакцинирани барем со една доза.