Британската полиција соопшти денеска дека поднела обвинение против Морис Робинсон, 25-годишен возач на камион, кој беше уапсен откако претходно оваа недела во приколката од неговото возило беа пронајдени 39 безживотни тела.

Предвидено е Робинсон да се појави пред Судот во Челмсфорд во понеделник под обвинение за 39 убиства, заговор за извршување трговија со луѓе и заговор за помагање при илегална имиграција и перење пари