САД  го претстави најголемиот носач на авиони кој досега е произведен. Станува збор за гигантскиот носач на авиони  „Џералд Форд“, воен брод од најновата генерација. Чини 13 милијарди долари и е вистинска пловна тврдина.

Има палуба со површина од пет хектари и најнапреден радарски систем.

Погледнете го ова чудо.