Спасувачите денес од урнатите на една зграда во економскиот центар на Нигерија, Лагос, извлекоа тела на осум лица, а спасија 37.

Агенцијата АФП јави дека во зградата имало и „нелегално училиште“ а во моментот на несреќата тие биле на настава.

„Од урнатините извлечени се живи 37 лица, а осуммина беа мртви“, изјави Ибрахим Фаринлоје од агенцијата за справување со кризи.