Францускиот научник Лик Монтање е убеден дека корона вирусот е производ на човечка рака и оти е создаден во лабораторија. Монтање е признат научник добитник на Нобелова награда за медицина за тоа што го открил ХИВ вирусот.

Тој објаснува дека не значи оти короната е создадена намерно туку дека работите едноставно излегле од контрола

Според Монтање вирусот настина тргнал од лилјаците за потрага за лек против сида но дека настанала кобна грешка.