Доколку во Велика Британија кон крајот на идниот месец се одржат изборите за Европскиот парламент, тогаш, барем според анкетите, се очекува изборна катастрофа на Тереза Меј и на Конзервативната партија,

Во анкетата на „Експрес“, во која биле опфатени 20.000 лица, дури 89 проценти рекле дека ќе гласаат за основачот на УКИП, Најџел Фараж, кој на изборите би ја предводел наменски новоформираната Партија на Брегзитот.

Поддршката за Ториевците е рамна на нула, покажало истражувањето, додека поборниците за стопирање на процесот за излегување од ЕУ имаат поддршка од 4 проценти од анкетираните.