Британската премиерка Тереза Меј изјави денеска дека планира да остане пратеник во Парламентот откако ќе ја напушти функцијата следниот месец.

Таа ја исклучи можноста да остане премиер по крајот на јули, кога треба да заврши процесот за нов лидер на владејачката Конзервативна партија, кој ќе ја наследи Меј и како лидер на Владата.

„И ветив на мојата партија што планирам да направам и ќе го одржам зборот“, истакна британската премиерка.