Документарниот филм “Досиејата на КГБ” сугерира дека во 1960-тите тим на советски истражувачи открил мистериозна гробница во Египет и дека нешто било “необјасниво” под Големата пирамида.

Видеото открива дека на КГБ им било тешко да прифатат дека митологијата може да доведе до напредно знаење за вонземјани.

На локацијата биле откриени 15 кутии мошти, едно мумифицирано тело, еден камен саркофаг и осум хиероглифни модели.