Многумина имале можност дали во живо или на телевизија да го видат симболот на САД, а тоа е Белата куќа. Седиштето на американските претседатели во Вашингтон е здание кои зрачи со одважност и многу историја. Но, малкумина имале можност да видат како таа изледа одвнатре. Со помош на модерната технологија и тоа е возможно.

Архитект на ова здание е Џејмс Хобан од Ирска и градена е во периодот од 1792 до 1800 година. Од почеток не се викала така, а со доаѓањето на претседателот Френклин Рузвелт  го добила сегашниот назив.