Чеченскиот лидер Рамзан Кадиров изјави дека руските сили денеска ќе имаат целосна контрола над фабриката за челик Азовстал во Мариупол, јавија некои свески агенции.

– Пред ручек или после ручек, Азовстал ќе биде целосно под контрола на силите на Руската Федерација, рекол тој во аудио порака објавена доцна синоќа.

Чеченските сили се борат во Украина на страната на Русија. Ако падне, Мариупол ќе биде најголемиот град што Русија го окупира од почетокот на инвазијата пред осум недели