Во Германија се почитува задолжителното носење маски. Дисциплираните Германци го почитуваат правилото па во сите затворени простории и јавен превоз носат зашитни маски.
За надвор пак нема забрани но и таму секој се придржува на редот.

 

Во Штутгарт во паркот во центарот на градот, Германците го искористија убавото време да излезат надвор но нема собирање во купчиња. Сите се по двајца, а останатите седат на пристојна далечина од неколку метри.